رمزارز ملی نسخه دیجیتالی پول رسمی کشورها
ارزروز: بانک مرکزی آمریکا اواخر تیرماه امسال اعلام کرده بود،.که بهزودی گزارشی را درباره مزایا و معایب ارزهای دیجیتال ملی منتشر خواهد کرد. گزارش رسانهها نشان میدهد،.که این بانک بررسیهای خود را برای تهیه این گزارش آغاز کرده،.اما هنوز آن را منتشر نکرده است. جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس بانک مرکزی آمریکا،.پیشتر در جلسه کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان ایالات متحده گفته بود،.که موقعیت ارزی دلار در جهان در معرض خطر نیست و توسعه ارزهای دیجیتال ملی توسط کشورهای دیگر هم تهدیدی برای دلار محسوب نمیشود. این در حالی است که بسیاری از مقامات این کشور پروژه یوان دیجیتال چین،.را تهدیدی برای دلار و اقتصاد آمریکا میدانند.
سیاست گذاری ایالات متحده آمریکا در مواجه با پروژه دلار دیجیتال
آنطور که پیداست،.بانک مرکزی آمریکا فعلاً عجله برای راهاندازی پروژه دلار دیجیتال ندارد،.و میخواهد قبل از تصمیمگیری در رابطه با این موضوع، تمام جوانب را بهخوبی بررسی کند. با اینکه بهطور کلی فعالیت کسبوکارها در خاک آمریکا هم بدون دردسر نیست،.میتوان گفت ارزهای دیجیتال در این کشور فعالیت قانونی دارند. در این سالها پروژههای زیادی در حوزه ارزهای دیجیتال در این کشور راهاندازی شدهاند،.و این روند تاکنون ادامه داشته است.
رئیس بانک مرکزی آمریکا حدود سه ماه پیش در کنگره با صراحت اعلام کرد که این کشور ارزهای دیجیتال را ممنوع نخواهد کرد. علاوه بر این، شرایط مناسبی که برای فعالیت ماینرهای بیت کوین در این کشور به وجود آمده، آمریکا را پس از توقف فعالیت مزارع استخراج در چین، به قطب اصلی این صنعت تبدیل کرده است. از طرفی، دولت بایدن اخیراً طرح جدیدی را به تصویب رسانده است که بر اساس آن بسیاری از کسبوکارهای فعال در این حوزه، ازجمله ماینرها، اعتبارسنجهای شبکههای مبتنی بر اثبات سهام، ارائهدهندگان کیف پولهای ارز دیجیتال، توسعه دهندگان نرمافزارهای بلاک چینی، صرافیها و تقریباً تمام پلتفرمها و شرکتهای مرتبط با ارزهای دیجیتال، ملزم به ارائه گزارشهای مالیاتی و پرداخت مالیات میشوند.
این طرح اکنون عملاً به یک قانون رسمی تبدیل شده است،.اما از آنجایی که کارشناسان معتقدند بسیاری از کسبوکارهای مشمول قانون ارائه گزارش مالیاتی امکان اجرا مقررات این طرح را ندارند،.برخی از سناتورهای آمریکایی همچنان در تلاشاند تا تعاریف مرتبط با کسبوکارهای ارز دیجیتال را در این قانون محدودتر کنند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار،.کنگره، وزارت خزانهداری و دیگر دستگاههای مسئول در آمریکا نیز بهدنبال قانونگذاری جدیتر و نظارت بر ارزهای دیجیتال هستند و جلساتی را هم در همین رابطه برگزار کردهاند؛.با این حال هنوز نمیتوان گفت که در این کشور چهارچوب قانونی مشخصی برای ارزهای دیجیتال در نظر گرفته شده است.
چین تنها اقتصاد بزرگ جهان
این کشور نیز پروژه ارز دیجیتال ملی خود را وارد مرحله راهاندازی آزمایشی کرده است. یوان دیجیتال از آوریل ۲۰۲۰ (فروردین ۹۹) در شهرهای بزرگ چین عرضه شده و قرار است،.بهطور کامل جایگزین پرداختهای نقدی شود. مقامات چینی پیشتر اعلام کرده بودند که ورزشکاران و سایر مسافران کشورهای خارجی میتوانند،.در جریان المپیک زمستانی ۲۰۲۲ که قرار است بهمن امسال برگزار شود،.برای پرداختهای خود از کیف پول یوان دیجیتال استفاده کنند. این رویداد میتواند یک چالش بزرگ برای پروژه یوان دیجیتال باشد؛ چراکه این بار قرار است بهجای شهروندان چین، افرادی از کشورهای خارجی ارز دیجیتال ملی این کشور را آزمایش کنند.
از آنجایی که پذیرش یوان دیجیتال در این کشور روزبهروز گستردهتر میشود،.انتظار میرود که مقامات چین در آیندهای نزدیک راهاندازی کامل پروژه ارز دیجیتال ملی خود را اعلام کرده و برای استفاده از آن در پرداختهای برونمرزی اقدام کنند. چین از سال ۲۰۱۳ میلادی بارها برای محدودترکردن فعالیتهای مرتبط با ارزهای دیجیتال تلاش کرده است و سرانجام امسال با ممنوع اعلام کردن استخراج و معامله ارزهای دیجیتال، تیر خلاص را به پیکر کسبوکارهای فعال در این حوزه شلیک کرد.
میتوان گفت که چین در مقایسه با سایر دولتها، سختگیرانهترین سیاستها را برای قانونگذاری ارزهای دیجیتال دنبال کرده است. بسیاری از صرافیهایی که پیش از این به کاربران چینی خدمات ارائه میکردند، اکنون فعالیتهای خود را در این کشور متوقف کردهاند و مدتی است که دسترسی به بسیاری از رسانهها و پلتفرمهای فعال در این حوزه با آدرس آیپی چین امکانپذیر نیست.