مقدمه

آیا Metaverse کلمه جدیدی است که به راحتی فراموش می‌شود؟ یا یک مفهوم کلیدی است که مجبور به درک آن هستیم؟ در ماه های اخیر ممکن است در مورد متاورس زیاد شنیده باشید. شاید خوانده باشید که متاورس قرار است جایگزین اینترنت شود. شاید همه ما قرار است آنجا زندگی کنیم. اما واقعا متاورس چیست؟

ایده متاورس از کجا آمد؟

یک دانشمند کامپیوتر به نام Jaron Lanier اولین بار در دهه 80 اصطلاح واقعیت مجازی (VR) را ابداع کرد. اولین کاربران VR خطوط هوایی، خودروسازان، ناسا و ارتش بودند. آنها تنها کسانی بودند که می‌توانستند از پس این فناوری برآیند. لانیر تخمین می‌زند که در آن زمان، هدست VR ممکن است 3 میلیون دلار به قیمت الان هزینه داشته باشد.

رمان snow crash

اصطلاح “Metaverse” از رمان علمی تخیلی پرفروش سال 1992 به نام Snow Crash گرفته شده است. نویسنده آن، نیل استفنسون، دنیایی دیستوپیایی را تصور کرد که در آن شخصیت اصلی کتاب، به نام هیرو، از واقعیت تلخ خود به یک منظره شهری مجازی سه بعدی، که بیش از 40000 مایل امتداد دارد، سفر می‌کند. کار استفنسون بعداً روی فیلم ماتریکس و Ready Player One اثر گذاشت.

در طول سال‌ها، متاورس فراتر از تجربه‌ای که کاربران در دنیای بازی از آن لذت می‌برند، تکامل یافته است. بازی‌هایی مانند Unreal Engine و Fortnite نشان داده‌اند که این شبکه چه ابزار مفیدی می‌تواند باشد. به همین دلیل است که سازمانی مانند فیس‌بوک مایل است منابع زیادی را در Metaverse سرمایه‌گذاری کند.

متاورس چیست؟

متاورس یک واقعیت دیجیتالی است که ویژگی‌های رسانه‌های‌اجتماعی، بازی‌های آنلاین، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و ارز دیجیتال را ترکیب می‌کند. این فناوری به کاربران امکان تعامل در دنیای مجازی را می‌دهد. واقعیت‌افزوده عناصر بصری، صدا و سایر ورودی‌های حسی را به دنیای واقعی اضافه می‌کند تا تجربه کاربر را بهبود بخشد. در مقابل، واقعیت مجازی کاملا مجازی است و واقعیت های تخیلی را تقویت می‌کند.

متاورس

همانطور که متاورس رشد می‌کند، فضاهای آنلاینی ایجاد می‌شود که در آن تعاملات کاربر چند بعدی‌تر از فناوری فعلی است. به جای مشاهده صرف محتوای دیجیتال، کاربران در متاورس قادر خواهند بود خود را در فضایی غوطه‌ور کنند که در آن دنیای دیجیتال و فیزیکی با هم ترکیب شده‌اند.

فیس‌ بوک در یک بیانیه مطبوعاتی در 17 اکتبر 2021 اشاره کرد که متاورس «مرحله جدیدی از تجربیات مجازی به هم پیوسته با استفاده از فناوری‌هایی مانند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است. در قلب متاورس این ایده وجود دارد که با ایجاد احساس بیشتر در “تعامل مجازی”، می‌توان به تجربه تعامل واقعی بسیار نزدیک‌تر شد.
انتظار می‌رود که علاقه به متاورس به طور قابل توجهی افزایش یابد. زیرا سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها می‌خواهند بخشی از این اتفاق بزرگ باشند.

اصطلاحات کلیدی متاورس چیست؟

Assisted reality: این اصطلاح به هر فناوری گفته می‌شود که به شخص اجازه می‌دهد با استفاده از صفحه نمایش و هندزفری با ماشین تعامل داشته باشد. گدجت‌های پوشیدنی ازین دست هستند.

Augmented reality: این فناوری دنیای واقعی و تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر را با یکدیگر ترکیب می‌کند. برخی از این تکنولوژی برای نشان‌دادن اینکه یک مبل جدید در اتاق نشیمن مشتری چگونه به نظر می‌رسد استفاده می‌کنند.

Meatspace: همان دنیای فیزیکی است که اکثر ما بیشتر وقت خود را در آن می‌گذرانیم.

Mixed reality: این اصطلاح، نمایی از دنیای واقعی را با اضافه شدن اشیاء مجازی که شبیه اشیاء واقعی به نظر می‌رسند و عمل می‌کنند، توصیف می‌کند. کاربران می‌توانند با اشیاء مجازی و واقعی تعامل داشته باشند.

Multiverse: این اصطلاح به طور کلی به بسیاری از جهان‌های متمایز اشاره دارد که مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند. فیس‌بوک، ماینکرافت، اینستاگرام، Twitch، Roblox، Fortnite، Discord و سایر رسانه‌های اجتماعی مجازی و مکان‌های بازی که افراد در آن با هم تعامل دارند مولتی‌ورس هستند. در تئوری، متاورس می‌تواند همه این چندجهانی را در یک مکان بیاورد.

Virtual reality: واقعیت مجازی یک تجربه فراگیر است که به یک هدست نیاز دارد. بازی‌های واقعیت مجازی  کاربران را به دنیاهای مختلف می‌برند. همچنین جلسات آموزشی که در دنیای واقعی تنظیم می‌شوند از دیگر کاربرد این فناوری هستند.

چه چیزی این تکنولوژی را پیش می‌برد؟

طرفداران متاورس آن را مرحله بعدی در توسعه اینترنت می‌دانند. در حال حاضر، افراد با مراجعه به پلتفرم‌های رسانه‌های‌اجتماعی یا استفاده از برنامه‌های پیام‌رسان به‌صورت آنلاین با یکدیگر تعامل دارند. ایده متاورس این است که فضاهای آنلاین جدیدی ایجاد می‌کند که در آن تعاملات افراد می‌تواند چند بعدی باشد. جایی که کاربران می‌توانند خود را در محتوای دیجیتال غوطه ور کنند نه اینکه صرفاً آن را مشاهده کنند.

افزایش علاقه به متاورس را می‌توان در نتیجه همه گیری COVID-19 مشاهده کرد. از آنجایی که افراد بیشتری شروع به کار و رفتن به مدرسه از راه دور کرده‌اند. در همین راستا تقاضای راه‌حل‌ برای واقعی‌تر کردن تعامل آنلاین افزایش یافته است.

چرا ناگهان متاورس مسئله مهمی شد؟

هیاهوی دنیای دیجیتال و واقعیت افزوده هر چند سال یک بار ظاهر می‌شود، اما معمولاً از بین می‌رود. با این حال، در میان سرمایه‌گذاران ثروتمند و شرکت‌های بزرگ فناوری، هیجان زیادی در مورد متاورس وجود دارد. هیچ‌کس نمی‌خواهد در صورت مشخص شدن آینده اینترنت، از آن عقب بماند. همچنین با پیشرفت در بازی‌های واقعیت مجازی این احساس وجود دارد که تقریباً برای اولین بار، این فناوری وجود دارد.

چقدر با این فناوری فاصله داریم؟

شرکت هایی که به طور جدی در مورد ایجاد متاورس صحبت می‌کنند، همگی آن را به عنوان یک آرزو برای آینده در نظر می‌گیرند. ادغام واقعیت مجازی با شبکه های اجتماعی احتمالا اولین قدم است. فیس بوک اخیراً به طور گسترده در مورد برنامه‌های خود برای انجام این کار صحبت کرده است. آنها انتظار دارند ظرف پنج سال آینده به واقعیت تبدیل شود.

تعامل در متاورس

با این حال، واضح است که هنوز مشکلات زیادی وجود دارد که باید قبل از اینکه آماده باشیم زندگی خود را به طور کامل آنلاین بچرخانیم، برطرف شوند. اگرچه در حال حاضر به انجام بسیاری از فعالیت‌ها مانند خرید، سرگرمی، معاشرت و کار در محیط‌های دیجیتال عادت داریم، اما کاملاً در مرحله‌ای نیستیم که از نظر فناوری و یا به عنوان یک جامعه آماده انجام این کار باشیم.

در حال حاضر، فرصت‌هایی وجود دارد که می‌توانید حسی را که ممکن است در یک تجربه متاورس داشته باشید را درک کنید. اپیک گیمز با گسترش مرزهای دنیای بازی Fortnite خود به گونه‌ای که رویدادها و کنسرت‌های اجتماعی را در بر می‌گیرد، این تجربه را آزمایش کرده است. اخیراً Ariana Grande خواننده محبوب نیز در این متاورس اجرایی داشته است.

نگرانی های قانونی در مورد متاورس چیست؟

نگرانی‌های شدید، به ویژه در زمینه افشاگری‌های فرانسیس هاگن و هدف قرار دادن گسترده رسانه‌های اجتماعی توسط هکرهای مورد حمایت دولت، برای حریم خصوصی و امنیت وجود دارد.

برای مثال، تبلیغ‌کننده‌ای که شما را در دنیای مجازی هدف قرار می‌دهد ممکن است فقط به داده‌های دنیای قدیم مانند سن و جنسیت شما واکنش نشان ندهد. زبان بدن، پاسخ‌های فیزیولوژیکی شما، دانستن اینکه با چه کسی و چگونه تعامل دارید نیز مهم خواهند بود.

موارد استفاده در دنیای واقعی از متاورس چیست؟

در اینجا چند نمونه از موارد استفاده متاورس برای امور آموزشی و ایجاد محصولات و خدمات جدید آورده شده است.

ورزش و سرگرمی

شرکت بازی‌ساز Unity اخیرا Unity Metacast را راه اندازی کرده است. این پلت فرم ورزش‌های حرفه‌ای را به صورت سه بعدی و real time منعکس می‌کند.

متاورس Unity

دوربین‌ها ورزشکاران را در زمین بازی کپچر می‌کنند و از داده‌ها برای ایجاد مشابه دیجیتالی آنها استفاده می‌شود. اولین پخش سه بعدی مسابقه بین دو رزمی کار بود که در یک میدان کوچک با 106 دوربین فیلمبرداری شد. پیتر مور رئیس بخش ورزشی و سرگرمی آنلاین Unity به فایننشال تایمز گفت که انتظار دارد این فناوری را به دوربین‌های کمتر و فضاهای بازی بزرگتر گسترش دهد.

بازی

صنعت بازی از سیستمی که در آن درصد زیادی از درآمدها به سمت توسعه دهندگان می‌رفت، تغییر کرده است. بازی‌های play-to-earn منجر به درآمدزایی برای گیمرها شده است و Metaverse پتانسیل آن را افزایش می‌دهد.

امروزه تعداد زیادی از متاورس‌های موجود از فناوری بلاک چین پشتیبانی می‌کنند. کاربران برای انجام تراکنش در این شبکه‌ها به ارز دیجیتال یا NFT نیاز دارند. بازی‌های play-to-earn، متاورس خاص خود، با ارزهای رمزنگاری شده بومی دارد که برای تراکنش‌ها و دریافت پاداش استفاده می‌شوند.

متاورس در دنیای بازی

بنابراین جای تعجب نیست که پلتفرم بازی، The Sandbox از بازی سنتی اصلی خود به بازی‌های کریپتو تغییر کرده است. کنسول بازی ساز Sandbox به کاربران این امکان را می‌دهد تا به لطف Metaverse، بازی‌ها را از ابتدا بسازند، از بازی‌های دیگر لذت ببرند و دارایی دیجیتال بخرند.

مراقبت های پزشکی

پزشکان یکی از اولین گروه‌هایی بودند که از AR در حرفه خود استفاده کردند. هدست‌های واقعیت مختلط مایکروسافت همچنین به متخصصان پزشکی از سراسر جهان این امکان را می‌دهد تا به طور مجازی در طول عمل‌های جراحی در قرن بیست و یکم با یکدیگر همکاری کنند. جراحان می‌توانند هولولنز مایکروسافت را با حرکات دست و دستورات صوتی برای نمایش تصاویر سه بعدی از اسکن، دسترسی به داده‌های بیمار و تماس با متخصصان دیگر استفاده کنند.

متاورس در مراقبت های پزشکی

آموزش

واقعیت افزوده در ماموریت های ناسا

ناسا از AR و VR در ایستگاه فضایی برای کنترل از راه دور ربات‌ها یا تعمیر و نگهداری استفاده می‌کند. در یک پروژه خاص، فضانورد اسکات کلی از هدست مایکروسافت برای انجام آموزش ISS و انجام آماده سازی ماموریت‌های آینده استفاده کرد. در طی این آزمایشات، یکی از اعضای کنترل ماموریت روی زمین، میدان دید کلی را از طریق هدست پخش کرد و همچنین تصاویری را که به صورت سه بعدی بر روی صفحه نمایش هولولنز فضانورد ارائه شده بود، ترسیم کرد.

 

 

موانع رشد متاورس چیست؟

Elbaz از Datagen گفت که متاورس هنوز روزهای ابتدایی خود را سپری می‌کند، زیرا نرم‌افزار و دستگاه‌ها آماده نیستند. واقعیت مجازی (VR) هنوز در مراحل اولیه توسعه است و واقعیت افزوده (AR) هنوز به اندازه کافی توسعه نیافته است.

آدام کامپتون، مدیر استراتژی Schneider Electric، گفت که بازی و سرگرمی همچنان پیشرو برای تجربیات مجازی خواهد بود. او گفت: «پذیرندگان اولیه تمایل دارند ساده‌ترین مسیر را پیدا کنند و آن را دنبال کنند. این مسئله باعث می‌شود مردم به آن عادت کنند. سپس چیز دیگری برای کاربرد متفاوتی برای همان فناوری به وجود می‌آید.

او گفت که در حال حاضر آموزش از همه نوع کاربردی‌ترین مورد استفاده برای واقعیت مجازی (VR) است. این شامل یادگیری نحوه استفاده یا تعمیر یک محصول، نحوه تکمیل مراحل تعمیر و نگهداری، یا به سادگی یادگیری یک مهارت جدید است .این فناوری می‌تواند برای برخی از شرکت‌ها متمایزکننده باشد. زیرا آنها کالای خود را به شما می‌فروشند، همچنین مطمئن می‌شوند که شما از آن درست استفاده می‌کنید.

کامپتون نیروی کار فعلی را مانعی در برابر متاورس می‌داند. متاورس به قدرت محاسباتی گسترده‌ای نیاز دارد. البته به تعداد کافی مهندسان، طراحان و مدیران شبکه برای ادامه کار نیاز نیست.

وال استریت ژورنال اخیراً نوشت که آگهی‌های شغلی سالانه برای مهندسان فضای ابری در مراکز داده در سال گذشته 90 درصد افزایش یافته است. شرکت‌ها نمی‌توانند این جایگاه شغلی را پر کنند. بدون نیروی انسانی برای استانداردسازی زیرساخت، مهندسی آن، استقرار و نگهداری آن ممکن نخواهد بود.

چه شرکت هایی در حال ساخت متاورس هستند؟

متاورس به یک زیرساخت فناوری عظیم نیاز دارد. از قدرت محاسباتی گرفته تا تصویربرداری سه بعدی، محتوا و سیستم‌های مالی و تجاری. و از آنجایی که متاورس به عنوان تکرار بعدی اینترنت در نظر گرفته می‌شود، هر شرکتی که در اینترنت حضور دارد، می‌خواهد در متاورس نیز ادعایی داشته باشد.

شرکت های علاقه مند به متاورس

  1. Nvidia Corporation
  2. Microsoft Corp
  3. Roblox Corp
  4. Facebook Inc
  5. Unity Software Inc
  6. Snap, Inc
  7. Autodesk Inc
  8. Amazon Com Inc
  9. Tencent HLDGS LTD
  10. Sea LTD

متاورس فیس بوک چیست؟

متاورس هیچ سازنده (یا تعریف) واحدی ندارد. بنابراین چیزی نیست که فیسبوک مالک آن باشد یا به تنهایی مسئول توسعه آن باشد. با این حال، فیس‌ بوک قبلاً از طریق هدست‌های Oculus VR خود سرمایه‌گذاری زیادی در متاورس انجام داده است. همچنین روی عینک‌های واقعیت افزوده و فناوری‌های مچ‌بند کار می‌کند. این شرکت در سپتامبر 2021 سرمایه گذاری 50 میلیون دلاری در تحقیقات و شرکای برنامه جهانی را اعلام کرد تا اطمینان حاصل شود که فناوری متاورس به طور مسئولانه توسعه خواهد یافت.

فیس بوک

فیس بوک چقدر برای متاورس هزینه می‌کند؟

در حال حاضر، میلیاردها دلار در سال. این شرکت این هفته گفت که سرمایه‌گذاری در بخش آزمایشگاه‌های واقعیت فیس‌بوک – جایی که شرکت روی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده کار می‌کند – سود عملیاتی را تا 10 میلیارد دلار در سال 2021 کاهش می‌دهد.

این مبلغ قابل توجهی است. اما فیس بوک از کسب و کار اصلی خود یعنی جمع آوری داده‌های کاربران و سپس دریافت هزینه از تبلیغ کنندگان برای دسترسی به آن افراد با تبلیغات هدفمند (با تمرکز بر مواردی مانند جنسیت، مکان، درآمد، رابطه) مبالغ هنگفتی پول کسب می‌کند. فیس‌بوک در سراسر اینستاگرام، واتس‌اپ، مسنجر  سال گذشته 29 میلیارد دلار از 2.8 میلیارد کاربر روزانه‌اش، درآمد خالص ایجاد کرد. بنابراین توان پرداخت 10 میلیارد دلار را دارد.

آیا فیس بوک موفق خواهد شد؟

در حال حاضر، تصور اینکه فیس بوک بتواند هر محصولی را به سرعت عرضه کند، سخت است. افشاگری ها و شهادت هاوگن موقعیت آن را به عنوان هدف سیاستمداران، تنظیم کنندگان و گروه های مبارزاتی در دو سوی اقیانوس اطلس افزایش داده است.

فیس‌ بوک با تحقیقات خود به‌طور قاطع به‌عنوان شرکتی معرفی شده است که – خواسته یا ناخواسته – تلاش می‌کند تا تأثیر مخرب محصولات خود را بر کاربران خود مهار کند. در واقع، ماه گذشته فیس بوک توسعه یک محصول – Instagram Kids – را به دلیل خشم ناشی از افشاگری‌های هاوگن متوقف کرد.

ARZROUZ.COM

مقاله قبلیپایان کار معامله گران ایرانی در صرافی بایننس برای ترید ارزهای دیجیتال چه باید کرد؟
مقاله بعدیپاداش‌های صنعت سهام‌گذاری تا سال ۲۰۲۵ معادل ۴۰ میلیارد دلار خواهد بود

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید