70 شرکت ژاپنی به دنبال رمزارزملی
ارزروز: ژاپن به دنبال را اندازی رمز ارز ملی در بازار ارزهای دیجیتال است و با حمایت شرکتهای ژاپنی دست به این اقدام زد. گروهی از این شرکت ها برای راهاندازی یک پلتفررم تسویه حساب بر بستر بلاکچین آماده شده اند. بانکهای خصوصی ژاپن در حال بررسی ارز دیجیتال به عنوان راهی سادهتر برای نقل و انتقالات بزرگ هستند و این میتواند سیگنالی مثبت برای بازار رمزارزها باشد. در این راستا مقامات ژاپنی گروهی متشکل از ۷۰ شرکت خصوصی ژاپنی و بزرگترین موسسات مالی این کشور تشکیل دادند. راهاندازی ارز دیجیتالی مبتنی بر ین ژاپن و پلتفرم تسویه حساب بر پایه بلاکچین را بررسی نمایند.
کازوهیرو توکیا، مدیر اجرایی صرافیهای ژاپنی
این موضوع میتواند سیگنالی قوی در پذیرش سیستم بلاکچین از سمت دولتها باشد. به گفته کازوهیرو توکیا، مدیر اجرایی صرافیهای ژاپنی این ارز دیجیتال قرار است توسط سپردههای بانکی پشتیبانی شود و با نماد اختصاری DCJPY شروع به کار خواهد کرد. این ارز دیجیتال قرار است به پلتفرمی برای تسویه حسابهای بزرگ درون شبکهای تبدیل شود. صرافی DEcurret مسول این پروژه است و به گفته رویترز این گروه مالی بزرگ از سال ۲۰۲۰ جلساتی را برای ایجاد یک پلتفرم تسویه حساب بر بستر بلاکچین شروع کرده است.
میتسوبیشی، میزوهو، سومیتومو و پست بانک ژاپن
شرکتهای میتسوبیشی، میزوهو، سومیتومو و پست بانک ژاپن جزو ۵ موسسه مالی بزرگ ژاپن محسوب میشوند که همگی بر راهاندازی این پلتفرم اصرار دارند. از طرفی ژاپن در حال گمانهزنی برای راهاندازی بانک مرکزی ارزهای دیجیتال است و به نظر میرسد این کشور قصد دارد این نهاد را در سال ۲۰۲۲ تاسیس کند. به نظر میرسد ژاپن سیاستهای منعطفی در مقابل رمزارزها دارد و این میتواند کمک زیادی به بازار رمزارزها باشد.
آمریکا با تشدید قانون گذاری به دنبال تحکیم دلار
هیلاری کیلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا عقیده دارد بازار رمزارزها به مقررات قویتری برای محافظت در برابر دستکاری توسط روسیه و چین نیاز دارد. وی عقیده دارد دولتهای چین و روسیه و با سواستفاده از بازار رمزارزها قصد ضربه زدن به دلار را دارند. وزیر امور خارجه پیشین آمریکا هشدار داد که اگر بازار ارزهای دیجیتال و پلتفرمهای رسانههای اجتماعی کنترل نشده باقی بمانند، میتوانند دلار آمریکا را به عنوان ارز ذخیره بیثبات کنند. کلینتون در مصاحبه خود تاکید کرد که روسیه و چین با استفاده از انواع فناوریها قصد بیثبات کردن کشور و تضعیف دلار به عنوان ارز ذخیره جهان را دارند. وی خاطر نشان کرد: ما به تنظیم مقررات برای بازار ارز دیجیتال نیاز داریم. روزانه مبلغ وسیعی از دارایی و دلار به ارزهای دیجیتال خاص تبدیل میشود که این یعنی کاهش ارزش دلار.
بیانیه کلینتون اینگونه بود که ما به چین و روسیه برای دستکاری فناوریهای جدید شک داریم و علاوه بر این به نظر میرسد افراد غیردولتی هم با همکاری دولتها قصد بیثبات کردن دلار را دارند. کارشناسان این سخنان کیلینتون را به دستکاری بازار از طریق ایجاد هیاهو یا مهندسی ترس و ایجاد طمع از طریق رسانههای اجتماعی تعبیر میکنند. در سالهای گذشته بسیاری از کشورهای تحریم شده از ارز دیجیتال برای دور زدن تحریمهای آمریکا استفاده کردند و این موضوع لطمه زیادی به تاثیر تحریمهای آمریکا وارد کرده است.
بر اساس گزارش رسانهها کرهشمالی از ارز دیجیتال برای تامین مالی برنامه هستهای خود استفاده کرده و آمریکا مدعی است ایران از رمزارزها برای دور زدن تحریمها استفاده کرده است. حالا بسیاری میگویند ارز دیجیتال در مقابل سلطه آمریکا قرار گرفته و آمریکا برای کنترل ارزش دلار مجبور است بازار رمزارزها را سامان بدهد و سیاستهای کنترلی اعمال کند. حالا اینکه میتواند ارزهای دیجیتال را کنترل کند یا نه، بعدا مشخص میشود.
هند نیز با ممنوعیت ارزهای دیجیتال خبر ساز شد
ممنوعیت ارزهای دیجیتال که در کشور هند اعلام شد، موجی از ترس و سردرگمی را میان معاملهگران هندی ایجاد نمود، اما انتشار این خبر تاثیری بر قیمت بیتکوین و آلت کوین ها نداشت. قیمت بیتکوین در حال حاضر در کانال 50 هزار دلاری معامله می شود. برخی معتقدند که ممنوعیتهای ایجاد شده در هند، بیشتر از حد اغراق شده است و اثر آن بر قیمتهای بازار رمز ارز محدود است. مجلس مردمی هند (Lok Sabha) در اطلاعیهای ناگهانی اعلام کرد دولت این کشور قصد دارد تا لایحه پیشنهادی برای ممنوعیت فعالیت رمزارزهای خصوصی در این کشور را ابلاغ کند. به گفته سخنگوی مجلس هند، این تصمیم در پی آن گرفته شد که نارندرا مودی، نخست وزیر هند، هفته گذشته در صحبتی اذعان کرد که رمزارزها میتوانند برای نسل جوان این کشور خطرناک بوده و جوانی آنان را نابود کنند.
بازار کریپتو در هند پس از آن رونق گرفت.که دادگاه عالی این کشور در آوریل سال گذشته بسیاری از ممنوعیتهای مرتبط با حوزه کریپتو را برداشت. این ممنوعیتها در پی آن ایجاد شد که پس از اقدامات پولی دولت.مودی در سال ۲۰۱۶، استفاده از رمزارزها در حوزه کلاهبرداری و پولشویی افزایش یافته بود. در ماههای اخیر،.باز هم تبلیغات مرتبط با حوزه رمزارزها در این کشور افزایش یافته بود.و تعداد صرافیهای رمزارزی محلی هند سر به فلک گذاشته بود. بر اساس دادهها،.صرافیهای محلی هند حدود ۷/ ۶ میلیون دلار برای تبلیغات در مسابقات کریکت جهانی T۲۰ هند هزینه کرده بودند.و بهطور متوسط هر تماشاچی ۵۱ تبلیغ مرتبط با حوزه کریپتو در هر مسابقه مشاهده میکرد.
بر اساس اظهارات مسوولان هند، این کشور قصد دارد تا رمزارز ملی خود را تا انتهای سال ۲۰۲۱ معرفی نماید که البته بر مبنای گفته صاحبنظران با توجه به زیرساختهای دولت هند این موضوع بعید است تا انتهای سال رخ دهد.
صندوق بین المللی پول نیز در این خصوص اظهار نظر نمود
صندوق بینالمللی پول در مورد استفاده از ارزهای مجازی از جمله بیت کوین هشدار داد. و خواستار تصویب قوانین بیشتری برای حفاظت از مصرفکنندگان.و مقابله با پولشویی و تروریسم مالی شدهاست. به نقل از راشاتودی،.پیشنهاد ممنوعیت استفاده از تمام ارزهای مجازی خصوصی.به دستور کار مجلس هند اضافه شده است. این اقدام بهدنبال اظهارات نخستوزیر این کشور در مورد بیتکوین انجام شد. نارندرا مودی عقیده دارد ارزهایی مانند بیتکوین در نهایت در اختیار افراد بیصلاحیت قرار میگیرند.و جوانان را فاسد خواهند کرد.
مجلس هند اعلام کرد.این لایحه در صورت تصویب چارچوبی برای یک ارز دیجیتال رسمی ایجاد.و استفاده از تمام ارزهای مجازی خصوصی را در هند ممنوع میکند.ممنوعیت قبلی هند برای استفاده از ارزهای مجازی در آوریل ۲۰۲۰ برداشته شده.و باعث رونق بازار ارزهای مجازی شده بود. هیچ آمار رسمی وجود ندارد اما تخمین زده میشود تعداد سرمایهگذاران ارز مجازی در هند.بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر باشد و ارزش داراییهای آنها به ۴۰۰ میلیارد.روپیه معادل ۵٫۴ میلیارد دلار برسد.
اما دولت هند اشتیاق چندانی به رونق این بازار نشان نداده است. نخستوزیر هند هفته گذشته اعلام کرد.کشورها باید کنار هم درمورد ارزهای مجازی مثل بیتکوین همکاری کنند.و اطمینان دهند این ارزها درنهایت در دست افراد بیصلاحیت قرار نمیگیرند.و جوانان را فاسد نمیکنند. بانک مرکزی هند ضمن ابراز نگرانی درمورد ارزهای مجازی خصوصی مثل بیتکوین و اتریوم اعلام کرده.در حال کار بهروی ارز دیجیتال خود است و تا پایان سال جاری میلادی آن را منتشر میکند.
چین در ماه سپتامبر استفاده از بیتکوین را ممنوع.و تجارت تمام انواع ارزهای مجازی را در کشور غیرقانونی اعلام کرد. اما السالوادور بیتکوین را کنار دلار آمریکا یک ارز قانونی اعلام و تسهیلات استخراج آن را با استفاده.از انرژی گرمایشی آتشفشانها فراهم کرده است.