مقایسه بازارهای مالی

ارزروز: بازارهای مالی همواره نوسانات بسیار زیادی را تجربه می نماید. و شاید مهمترین دلیل آن مسائل سیاسی در تمام نقاط جهان باشد. به عبارتی دیگر سرعت مسائل ژئوپلتیک بر روی اقتصاد جهان هر لحظه سیگنالی وارد می نماید که این سیگنال بازار را تحت تأثیر قرار می دهد. بازار ارزهای دیجیتال نیز از این قاعده مثتثنی نیست. و شاید بتوان گفت که این بازار نسبت به بازارهای دیگر نوسان بیشتری را تجربه می نماید. به عنوان مثال با انتشار یک خبر و حتی با توییت یک چهره تأثیرگذار، جهش‌ها و سقوط‌های باورنکردنی‌ای را در این بازار شاهد هستیم؛ اما این مسئله نباید مایه نگرانی ما باشد؛ چراکه بازار این ارزها از نوع دوطرفه است.

منظور از دوطرفه‌بودن بازار ارزهای دیجیتال این است که هم از روندهای صعودی آن می‌توان به سود رسید و هم از روندهای نزولی آن؛ بنابراین کار عاقلانه این است که برای هر دو سناریوی صعودی و نزولی آماده باشیم تا بتوانیم فرصت‌های کسب سود خود را به حداکثر برسانیم. یکی از ویژگی‌های جالب بازار ارزهای دیجیتال، همبستگی زیادی است که بین بیت کوین و کل این بازار وجود دارد. تا جایی که تجربه نشان داده است، هر زمان که بیت کوین روند صعودی در پیش بگیرد، تقریباً قیمت همه آلت کوین‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند و بالعکس. در واقع در بازار ارزهای دیجیتال همه نگاه‌ها به بیت کوین است و چنین وابستگی بیش از حدی به یک دارایی خاص، در کمتر بازاری قابل‌مشاهده است. همین موضوع بازار ارزهای دیجیتال را از بازارهای سنتی متمایز می‌کند و اهمیت شناخت سازوکار بازار ارزهای دیجیتال را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

بازار گاوی یک بازار صعودی است که با رشد اعتماد سرمایه‌گذاران همراه شده است.

فعالیت در بازارهای دارایی هیچ‌وقت متوقف نمی‌شود و معاملات در این بازارها به‌طور پیوسته در حال انجام هستند. در این بین، نوسانات قیمت هم همواره اتفاق می‌افتند و بازارها وارد فازهای صعودی و نزولی می‌شوند. زمانی که قیمت‌ها برای یک مدت طولانی به‌طور متوالی افزایش پیدا می‌کنند، می‌توان گفت با یک بازار گاوی یا صعودی مواجه هستیم. دلیل نام‌گذاری بازار صعودی به‌عنوان «بازار گاوی» چندان مشخص نیست؛ اما اغلب مردم معتقدند که این اصطلاح به نحوه حمله گاو نر که شاخ‌هایش را به‌سمت بالا می‌برد اشاره دارد. این نوع بازارها ممکن است ماه‌ها و حتی سال‌ها ادامه پیدا کنند و تاریخ دقیق این دوره، جز با پایان یافتنش قابل‌تشخیص نیست. یکی از مشخصه‌های اصلی بازارهای گاوی علاوه بر بالارفتن قیمت‌ها، افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران است. در چنین بازارهایی سرمایه‌گذاران نسبت به آینده قیمت‌ها خوش‌بین هستند و معتقدند که قیمت بالاتر خواهد رفت.

البته متأسفانه اعتماد و خوش‌بینی سرمایه‌گذاران برای همیشه دوام ندارد و بالاخره متوقف خواهد شد. در همین زمان است که با کاهش شدید قیمت‌ها و آغاز روند نزولی مواجه می‌شویم. به‌طور کلی، نشانه‌های یک بازار گاوی در حوزه ارزهای دیجیتال از این قرار هستند:

قیمت‌ها برای مدتی طولانی افزایش می‌یابند؛

اطمینان خاطر بسیار زیادی در بازار وجود دارد؛

برخی پروژه‌ها بیش از ارزششان قیمت‌گذاری می‌شوند؛

به‌دنبال انتشار اخبار خوب، قیمت‌ها به‌شدت افزایش می‌یابند؛

در صورت انتشار اخبار بد، قیمت‌ها به‌شدت کاهش می‌یابند؛

رسانه‌های جریان اصلی درباره ارزهای دیجیتال صحبت می‌کنند؛

افرادی که پیش از این علاقه‌ای به ارزهای دیجیتال نداشتند، تمایل پیدا می‌کنند که در این مورد تحقیق و بررسی کنند. یکی از معروف‌ترین نمونه‌های بازار گاوی، بازار صعودی بیت کوین در سال ۲۰۱۷ است. قیمت بیت کوین در این سال جهش فوق‌العاده‌ای را تجربه کرد و از ۹۰۰ دلار در ابتدای سال، به حدود ۲۰ هزار دلار رسید.

بازار خرسی به دوره‌ای اطلاق می‌شود که در آن قیمت دارایی‌ها کاهش پیدا می‌کند و همگام با آن، اعتماد سرمایه‌گذاران و سود شرکت‌ها هم کم می‌شود.

مانند یک خرس که هنگام حمله چنگال‌هایش را به‌سمت پایین می‌کشد، بازار خرسی معمولاً زمانی مشخص می‌شود که یک کلاس دارایی در مدت زمانی طولانی (تقریباً دو ماه) بیش از ۲۰ درصد سقوط کند. بازارهای خرسی دقیقاً متضاد بازارهای گاوی هستند و معمولاً پس از رسیدن قیمت‌ها به یک اوج شروع می‌شوند. بازار نزولی ممکن است چندین هفته یا چندین سال ادامه یابد. در طول این دوره‌ها، احساسات اصلی سرمایه‌گذاران اغلب حول ترس (Fear)، بلاتکلیفی (Uncertainty) و تردید (Doubt) می‌چرخد؛ شرایطی که برای اشاره به آن از اصطلاح فاد (FUD) استفاده می‌کنند (FUD مخفف سه کلمه Uncertainty ،Fear و Doubt است). سرمایه‌گذاران جدید اغلب به‌دلیل وجود چنین احساساتی،.از مشارکت و سرمایه‌گذاری در بازار در طول این دوره‌ها اجتناب می‌کنند.

سقوط ۵۰ درصدی قیمت بیت کوین در روز ۱۲ مارس ۲۰۲۰ (مصادف با پنج‌شنبه،.۲۲ اسفند ۱۳۹۸) که به پنج‌شنبه سیاه معروف است،.یکی از بارزترین نمونه‌های بازارهای نزولی بود. در این روز بیت کوین شاهد بزرگ‌ترین سقوط روزانه تاریخ ده‌ساله خود بود و تنها در عرض چند ساعت،.از محدوده ۸ هزار دلار تا ۳,۶۰۰ دلار سقوط کرد. در طی این سقوط، چیزی حدود یک میلیارد دلار قرارداد آتی خرید (لانگ) بیت کوین لیکویید شد. شیوع ویروس کرونا در جهان را می‌توان یکی از عوامل اصلی این رخداد قلمداد کرد.که نه تنها بیت کوین و آلت کوین‌ها،.بلکه سایر بازارهای سهام را نیز تحت‌الشعاع خود قرار داد.

ARZROUZ.COM

مقاله قبلییکپارچه سازی دیفای با بزرگترین بازار مالی جهان؛ ادغام فارکس و شبکه پالیگان
مقاله بعدیصرافی های معتبری که با ایرانیان کار می کنند؛ کدام صرافی معتبر است؟

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید