بیت کوین زیر 60 هزار
ارزروز: قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال بیت کوین برای مدت کوتاهی به سطح ۵۸,۳۶۸ دلار رسید. اکنون برخی از کارشناسان معتقدند که روند نزولی در همین نقطه به پایان رسیده است و عدهای دیگر میگویند احتمال سقوط به سطوح پایینتر هم وجود دارد. بررسی ها حاکی از آن است که بیت کوین پس از رسیدن به اوج ۶۶,۰۰۰ دلاری خود در روز دوشنبه، ۸ درصد کاهش قیمت داشته و اکنون در حال آزمایش سطح ۶۰,۰۰۰ دلار است. از آنجا که معاملهگران بازارهای اهرمدار درد واقعی این ریزش را احساس کردهاند، میتوان خوشبین بود که شیک اوت (Shakeout) موقعیتهای معاملاتی در بازارهای مشتقه رو به پایان است و پس از آن روند صعودی از سر گرفته میشود. منظور از شیک اوت شرایطی است که بسیاری از معاملهگران بهطور همزمان از موقعیتهای معاملاتی خود خارج میشوند.
اولین رمزارز بازار ارزهای دیجیتال سرانجام توانست اختلاف قیمت بین بازار آنی و بازار قراردادهای آتی بورس کالای شیکاگو (CME) را که یک هفته شاهد آن بودیم، از بین ببرد. این حرکت کلاسیک از زمان شکلگیری اختلاف قیمت بین این دو بازار، پیشبینی شده بود. کارشناسان در فرضیههای قبلی خود رسیدن قیمت به ۵۹,۰۰۰ دلار را محتمل میدانستند و اکنون هم احتمال سقوط قیمت به زیر ۶۰,۰۰۰ دلار همچنان وجود دارد.
پیتر برنت (Peter Brandt)، رکت کپیتال (Rekt Capital)
پیتر برنت (Peter Brandt)، از معاملهگران باتجربه بازارهای مالی، با توجه به فرصتهای خرید موجود، گفته است سطح موردنظرش برای ورود به بازار نزدیک به ۵۰,۰۰۰ دلار است. پیش بینی می کنم بیت کوین را در نزدیکی ۵۳,۰۰۰ دلار و اتریوم را در ۴,۰۳۰ دلار بخرم.البته برنت تأکید کرده است که نسبت به بیت کوین دیدگاهی نزولی نداشته و لزوماً انتظار ندارد که قیمت بیت کوین تا این سطح سقوط کند.
در همین حال، برخی وضعیت بازار بیت کوین را در بازههای زمانی بلندمدتتر بررسی کردهاند و نگاهی به تغییرات ۱ ماهه بازار داشتهاند؛ نمایی که با رکوردشکنی تاریخی و نوسانات شدید قیمت تعریف میشود. برای مثال، بازگشت به حمایت ماهانه بیت کوین را در محدوده قیمتی ۵۸,۰۰۰ دلار قرار میدهد.
رکت کپیتال (Rekt Capital)، از تحلیلگران بازار ارز دیجیتال، در توییتر نوشته است: اگر بیت کوین بخواهد حمایت ماهانه (خط سبزرنگ درون نمودار) را مجدداً آزمایش کند، باید خط روند صعودی سیاهرنگ [درون نمودار] را به سمت پایین قطع کند. از دست دادن [حمایت] این خط روند احتمالاً بازگشت به سطح حمایت ماهانه را تأیید میکند. تا آن زمان تنها [شاهد] نوسان و تثبیت [قیمت خواهیم بود].
کارشناسان بلومبرگ بررسی کردند
بر اساس گزارش های بلومبرگ تورم بیت کوین در ۱۰ سال گذشته منفی ۹۹.۹۹۶ درصد بوده است. بهعقیده آنها تقریباً نیمی از افزایش قیمت اخیر بیت کوین هم بهدلیل ترس مردم سراسر جهان از تورم است. بررسی ها نشان از آن دارد که سرمایهگذاران با استفاده از بیت کوین از خود در برابر ترس حاصل از افزایش تورم در سراسر جهان محافظت میکنند. این شرکت گفته است بیت کوین بسته به دیدگاه اشخاص، میتواند «بهترین سرمایهگذاری برای مقابله با تورم» باشد. جان اوترس (John Authers)، خبرنگار اقتصادی بلومبرگ، پس از تحلیل آمار و ارقام متوجه شده است که بیت کوین در ۱۰ سال گذشته به تورم منفی ۹۹.۹۹۶ درصد دست یافته است. قیمت یک بیت کوین در سال ۲۰۱۱ معادل ۰.۰۰۴ درصد ارزش کنونی آن است. در همین حال، شاخص دلاری هزینههای مصرفکننده (CPI) در آمریکا، از آن زمان تاکنون ۲۸ درصد رشد داشته است.
هزینههای مصرفکننده بهطور کلی به مبلغ تمامشدهای اشاره دارد که افراد و خانوارها برای استفاده از کالا و خدمات میپردازند. بیت کوین درست چند روز قبل و پس از انتشار گزارش آمار تورم آمریکا در ماه اکتبر (مهر)، به رکورد تاریخی جدیدی دست یافت. از سال گذشته تاکنون هزینههای مصرفکننده در آمریکا ۶.۲ درصد رشد داشته که این مقدار سریعترین رشد این شاخص از سال ۱۹۹۰ بوده است. علاوه بر این، زمانی که از معیارهای دهه ۱۹۸۰ برای اندازهگیری شاخص هزینههای مصرفکننده استفاده میکنیم، تورم نزدیک به ۱۵ درصد افزایش یافته است. کارشناسان اقتصادی بلومبرگ تخمین میزنند که تقریباً نیمی از افزایش قیمت اخیر بیت کوین بهدلیل ترس از تورم بوده است. نیم دیگری از این افزایش هم بهدلیل معاملات مبتنی بر حرکات صعودی قیمت یا همان معاملات مومنتوم (Momentum Trading) است.
بیورن وَن روی (Bjorn van Roye) و تام اورلیک (Tom Orlik)،
اقتصاددانان بلومبرگ میگویند: مدل ما نشان میدهد که برای بیت کوین اهمیت تورم و مقابله با بیاعتمادی در طول زمان به محرکهای مهمتری تبدیل میشود. ۵۰ درصد حرکات قیمتی در چرخه صعودی اخیر [مربوط به این معیارها بوده است که] در مقایسه با ۲۰ درصد سال ۲۰۱۷ [رشد قابلتوجهی داشته است]. معرفی بیت کوین بهعنوان یک ابزار سرمایهگذاری برای مقابله با تورم از سوی عموم مردم در حال افزایش است. ماه گذشته، پال تودور جونز (Paul Tudor Jones)، میلیاردر مشهور و مدیر صندوقهای پوشش ریسک، گفته بود که بیت کوین در مقایسه با طلا در پوشش ریسکهای سرمایهگذاری عملکرد بهتری دارد. جیپی مورگان (JP Morgan) هم به همین دلیل بیت کوین را ارزشمند میداند.
این اتفاقنظر تعجبآور نیست. در حالی که عرضه پول «M2» در آمریکا تنها در دو سال گذشته تقریباً ۴۰ درصد افزایش یافته است، سیاست پولی بیت کوین همواره ثابت بود و سرعت عرضه آن در حال کاهش است. منظور از پول M۲ تمام پولهای نقد موجود در بازار، پساندازها و سپردههای بانکی است. هرگز بیش از ۲۱ میلیون بیت کوین وجود نخواهد داشت و این امر به بیت کوین ویژگی کمیاببودن و اطمینانبخشی را میدهد. با این حال بلومبرگ تأیید میکند که بیت کوین هنوز برای آنکه بخواهد بهعنوان یک سرمایهگذاری تضمینشده در برابر تورم در نظر گرفته شود، اعتماد کافی را بهدست نیاورده است. ویلفرد دی (Wilfred Daye)، مدیر سکیوریتایز کپیتال (Securitize Capital)، همچنان میگوید طلا گزینه بهتری است، اگرچه بیت کوین هم یک مفهوم جدید و جذاب است.
تحلیل بیت کوین 60 هزار دلاری
بیت کوین پس از عبور از ۶۶,۰۰۰ دلار نتوانست به روند صعودی خود ادامه دهد و پس از رسیدن به اوج ۲۴ ساعته خود در ۶۶,۴۰۰ دلار حرکت نزولی جدیدی را آغاز کرد. این حرکت نزولی با سقوط قیمت به زیر سطح ۶۵,۰۰۰ دلار و میانگین متحرک ساده (SMA) ۱۰۰ ساعته همراه بود. پادشاه رمز ارزها نتوانست بیشتر از یک روز موقعیت خود را بالای ۶۵,۰۰۰ دلار حفظ کند. از شب گذشته حرکت نزولی جدیدی در بازار آغاز شده و ممکن است در ادامه قیمت به زیر حمایت ۶۰,۰۰۰ دلار سقوط کند. و در نهایت قیمت به زیر حمایتهای ۶۳,۵۰۰ و ۶۳,۰۰۰ دلاری سقوط کرد که با شکستهشدن حمایت کف کانال صعودی موجود در نمای ۱ ساعته بازار، در نزدیکی ۶۴,۴۰۰ دلار همراه بود. فروشندگان سپس شتاب نزولی را بیشتر کردند و قیمت را به زیر حمایت ۶۲,۰۰۰ دلاری رساندند.
اکنون کف قیمتی در نزدیکی ۶۱,۱۲۶ دلار تشکیل شده و به نظر میرسد که قیمت دراین ناحیه درحال تثبیت است. در صورت صعودیشدن بازار، نزدیکترین مقاومت در ۶۲,۰۰۰ دلارخواهدبود. اولین مقاومت کلیدی در نزدیکی ۶۲,۴۰۰ دلار و سطح ۲۳.۶ درصد اصلاحی فیبوناچی است. گفتنی است در این تحلیل سطوح فیبوناچی بر اساس حرکت نزولی قیمت از ۶۶,۳۴۹ دلار تا کف ۶۱,۱۲۶ دلاری تنظیم شده است. عبور قیمت از مقاومت ۶۲,۴۰۰ دلاری میتواند راه را برای اصلاح صعودی هموار کند. مقاومت کلیدی بعدی در ۶۳,۰۰۰ دلار خواهد بود و مقاومت سطح شکست قیمت هم در نزدیکی ۶۳,۷۵۰ دلار و سطح ۵۰ درصد اصلاحی فیبوناچی است. شاخص مکدی (MACD)، با سرعت وارد محدوده نزولی میشود و شاخص قدرت نسبی (RSI) هم در ناحیه اشباع فروش قرار گرفته است.ازاینرو ۶۱,۰۰۰ و ۶۰,۰۰۰ دلار حمایتهای کلیدی بیت کوین است و ۶۲,۴۰۰، ۶۳,۰۰۰ و ۶۳,۷۵۰ دلار هم بهعنوان مقاومتهای پیش روی قیمت عمل میکنند.
احتمال تأثیر فروش سهام تسلا بر بیت کوین
با افزایش فشارهای اقتصادی و کاهش فروش خودروهای برقی تسلا، ممکن است ایلان ماسک مجبور شود بخشی از بیت کوینهای این شرکت را مانند سهام شخصی خود بفروشد. کارشناسان معتقدند کمبود باتریهای لیتیومی در سراسر جهان،.از اصلیترین عواملی است که شرکتهای تولیدکننده خودروهای برقی را تحتفشار قرار داده است. مشکل کمبود احتمالی باتریهای لیتیومی که در تولید خودروهای برقی تسلا از آن استفاده میشود،.ممکن است برنامههای ایلان ماسک را برای عرضه یک خودرو برقی ۲۵,۰۰۰ دلاری متوقف کند؛.اتفاقی که شاید در آینده باعث کاهش سرعت فروش دیگر خودروهای این شرکت شود. در همین حال، افزایش تولید و تقاضا برای خودروهای الکتریکی، باعث میشود که قیمت قطعات باتری افزایش، حاشیه سود کمتر شود و امید به هزینه ۱۰۰ دلاری برای هر کیلووات ساعت باتری از بین برود. بدون وجود این باتریهای قابلشارژِ مقرونبهصرفه این احتمال وجود دارد که رقابت تجاری دراین حوزه، تنها یک«رویای سبز»برایمان باقی بماند.
بر اساس گزارش گلوبال دیتا (GlobalData)، با توجه به افزایش تقاضا برای خودروهای سازگار با محیطزیست، تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی که در کشورهای غربی فعالیت میکنند، احتمال میدهند که در آینده نزدیک در تأمین موادمعدنی یون لیتیوم که برای تولید باتریهای خودروهای برقی بهکار میروند، با مشکل مواجه شوند. در این گزارش آمده است که بر اساس پیشبینیها، تولید خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۲۶ به ۱۲.۷ میلیون عدد در سال میرسد و اکثر آنها در چین تولید خواهند شد. انجمن بینالمللی لیتیوم در وبسایت خود اعلام کرده است که موادمعدنی لیتیومی طبیعی تقریباً فراوان هستند و در بسیاری از کشورها مانند استرالیا، آرژانتین، بولیوی، چین، برزیل، زیمبابوه و پرتغال یافت میشود. لیتیوم خام در این کشورها در مقیاس وسیع تولید میشود، با این حال مشکلاتی در روند تولید و تبدیل مواد خام به لیتیوم قابلاستفاده در باتریها وجود دارد و رسیدن به ظرفیت کامل چند سال زمان میبرد.
تقاضا خودروهای الکتریکی بر بیت کوین تأثیر می گذارد
مشکل در روند تولید لیتیوم از یک سو و افزایش تقاضا برای خودروهای الکتریکی از سوی دیگر،.باعث میشوند که قیمت این ماده معدنی افزایش یابد و در نهایت،.فروش به مشتریان محدودتر شود. اما این شرایط چطور میتواند بیت کوین را تحتتأثیر قرار دهد؟.تسلا بعد از مایکرواستراتژی (MicroStrategy)،.دومین شرکت بزرگ سهامی عام است که بیشترین بیت کوین را در ترازنامه مالی خود دارد. این احتمال وجود دارد که تسلا بهدلیل کاهش فروش خودروهای الکتریکی،.مجبور شود بخشی از ۴۸ هزار بیت کوین خود را که ارزشی معادل ۳.۱۷ میلیارد دلار دارد،. بفروشد.
تسلا در تابستان گذشته، ۱۰ درصد از ذخیره بیت کوین خود.را با هدف بازپرداخت بدهیهای کوتاهمدت فروخت. ایلان ماسک هم چند روز پیش ۱۰ درصد از سهام شخصی خود در تسلا را به فروش رساند.و در نتیجه باعث شد که قیمت سهام این شرکت بیشتر از ۱۵ درصد کاهش پیدا کند. چندان عجیب نیست که ایلان ماسک بخواهد از روی میل شخصی،.بخش زیادی از دارایی خود را بفروشد،.خصوصاً اگر این تصور را داشته باشد که خودروهای الکتریکی علاقه شخصی او هستند و ارزهای دیجیتال بیشتر جنبه سرگرمی دارند.
وَن اِک ETF آتی عرضه میکند
صندوق قابلمعامله در بورس (ETF) آتی بیت کوین شرکت سرمایهگذاری وَن اِک (VanEck) قرار است.هفته آینده در بورس اختیار معامله شیکاگو (CBOE) راهاندازی شود. این شرکت پیشتر قرار بود.اولین عرضهکننده ETF نقدی بیت کوین در آمریکا باشد.که با مخالفت کمیسیون بورس این کشور روبهرو شد. به گزارش کوین دسک،.بورس اختیار معامله شیکاگو طی اطلاعیهای در وبسایت خود اعلام کرد.که صندوق جدید شرکت ون اک از روز سهشنبه معاملات خود را با نماد «XBTF» آغاز میکند. در این اطلاعیه گفته شده است.که این راهاندازی با حراج اولیه و پس از انتشار دادههای شاخص آغاز میشود. درست بعد از اینکه کمیسیون بورس و اوراق بهادر ایالات متحده اواخر هفته گذشته درخواست شرکت ون اک را برای عرضه ETF نقدی بیت کوین رد کرد،.تاریخ عرضه ETF آتی ون اک اعلام شد. در ETFهای نقدی، بهجای قراردادهای آتی،.مستقیماً در بیت کوین سرمایهگذاری میشود.
تعویق تصمیم کمیسیون بورس
کمیسیون بورس پیشتر تصمیم نهایی خود را درباره این پیشنهاد در سپتامبر (شهریور) به تعویق انداخته بود. ETF ون اک که هفته آینده راهاندازی میشود.به فهرست رو به رشد ETFهای مبتنی بر معاملات آتی بیت کوین میپیوندد.که از ماه پیش عرضه آنها در بورس آمریکا آغاز شده است؛.صندوقهای معاملاتیای که تأیید مجوز عرضه آنها مدتها از سوی کمیسیون بورس به تعویق افتاده بود. برخی از صاحبنظران این صنعت گفتهاند صندوقهای معاملاتیای که مستقیماً با بیت کوین پشتیبانی میشوند،.در مقایسه با نمونههای مبتنی بر قراردادهای آتی،.قیمت این ارز دیجیتال را با دقت بیشتری دنبال میکنند.
در ماه اکتبر (مهر)،.کمیسیون بورس و اوراق بهادر ایالاتمتحده به ETF شرکت پروشیرز (ProShares) چراغ سبز نشان داد،.که متعاقباً در بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) عرضه شد. این صندوق بهسرعت بیش از ۱ میلیارد دلار دارایی از سرمایهگذاران خود جمعآوری کرد.و از این نظر سریعترین ETF تاریخ است. پس از راهاندازی ETF پروشیرز،.صندوق معاملاتی آتی بیت کوین والکری اینوستمنت (Valkyrie Investments) هم چند هفته پیش در بورس نزدک (Nasdaq) شروع به کار کرد. ETF آتی ون اک در اواخر اکتبر (مهر) تأییدیه کمیسیون بورس را دریافت کرد.و همزمان با آن پروندهای از سوی این شرکت ارائه شد که در آن،.تاریخ ۲۵ اکتبر (۳ آبان) برای راهاندازی این ETF پیشنهاد شده بود. با این حال مقامات ون اک از آن زمان تاکنون از اظهارنظر درباره علت راهاندازینشدن این صندوق معاملاتی جدید خودداری کرده بودند.