هودل کردن بیت کوین ؛ بیت کوین ها برای چه به فروش گذاشته نمی شوند

170
ارزروز: ارز دیجیتال ملی
ارز دیجیتال ملی از رویا تا واقعیت؛ آیا ایران با صنعت ارزهای دیجیتال از یا بر آن؟

بیت کوین با هودل مواجه شد

ارزروز: همین دو ماه پیش بود که پادشاه ارزهای دیجیتال بیت کوین زیر کانال 40 هزار دلار قرار گرفت و برخی از تازه واردان به بازار بر این باور بودند که بیت کوین امکان حضور در کانال های 40 و 50 هزار را دارد اما به سختی. اما بسیاری از فعالان تحلیل گران و قدیمی های بازار همان زمان به راحتی نوید حضور بیت کوین در مدارهای بالای 50 ، 100 و 200 هزار دلاری را می دادند. بررسی های حاکی از آن است که هم‌زمان با رکوردشکنی قیمت بیت کوین، سرمایه‌گذاران بلندمدت هم در حال انباشت سریع این ارز دیجیتال و تخلیه موجودی صرافی‌های متمرکز هستند. کارشناسان معتقدند این اتفاق می‌تواند نشانه‌ای برای ادامه روند صعودی باشد. کوین تلگراف در تحلیلی عنوان نمود: به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران بیت کوین به امید رسیدن قیمت‌ها به سطوح بالاتر، منتظر مانده‌اند و دست به فروش نمی‌زنند.

بررسی سه شاخص کلیدی در شبکه بیت کوین نشان می‌دهد که این ارز دیجیتال می‌تواند به‌زودی دوباره به بالاترین قیمت تاریخ خود برسد. به گزارش کریپتواسلیت، وضعیت آدرس‌های بیت کوین، حجم تراکنش‌های شبکه و همچنین جریان‌های سرمایه ورودی و خروجی، تحلیل‌گران را به ادامه روند صعودی امیدوار کرده است.

پادشاه ارزهای دیجیتال بیت کوین

قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال بیت کوین برای اولین بار در تاریخ و در هفته گذشته از مرز ۶۸,۰۰۰ دلار عبور کرد، در همان روز و در بالاترین سطح به ۶۸,۵۳۰ دلار رسید. تقریباً هم‌زمان با بیت کوین، اتریوم هم اوج تاریخی جدیدی ثبت کرده و در بالاترین سطح به ۴,۸۳۷ دلار رسیده است. در این خصوص کوین دسک، در گزارشی عنوان کرد که بازار ارز دیجیتال از ابتدای اکتبر (مهر) روندی صعودی داشته و در کمتر از یک ماه ۱ تریلیون دلار به ارزش خود اضافه کرده است. در حال حاضر ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال حدود ۳ تریلیون دلار است.

بسیاری از سرمایه‌گذاران بیت کوین را مانند طلا به‌عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش می‌دانند و همین موضوع بازار این ارز دیجیتال را به بهشتی برای افراد نگران از افزایش تورم تبدیل کرده است. داده‌های وب‌سایت تحلیلی گلسنود (Glassnode) نشان می‌دهد. که تعداد آدرس‌های حاوی بیت کوین مجدداً به حدود ۳۹ میلیون دلار رسیده است؛ رقمی که نزدیک به رکورد ۳۸.۷ میلیونی ماه مه (اردیبهشت) است.

سهم دارندگان بلندمدت بیت کوین از عرضه کل در اوت ۲۰۲۰ (مرداد ۹۹) هم به بیشترین میزان خود یعنی ۸۰.۶ درصد رسیده بود و در ادامه باعث شد این ارز دیجیتال در آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) به اوج قیمتی جدید خود در نزدیکی ۶۶,۰۰۰ دلار برسد. درست زمانی که بیت‌ کوین قیمت ۶۶,۰۰۰ دلار را تجربه کرد، این دارندگان بلندمدت ۰.۷۳ درصد از بیت‌ کوین‌های خود را خرج کردند و سهم این گروه از عرضه کل هم به ۶۸ درصد سقوط کرد.

مؤسسه گلسنود (Glassnode)

سهم بیت کوین‌هایی که در سه ماه گذشته جابه‌جا نشده‌اند، به رکورد جدید ۸۵ درصد رسیده است. مؤسسه گلسنود (Glassnode)، که در زمینه تجزیه و تحلیل‌ها داده‌های درون‌زنجیره‌ای فعالیت می‌کند، در گزارش هفتگی خود که روز گذشته منتشر شد، نقطه‌ عطف مهمی را شناسایی کرده است که نشان می‌داد سرمایه‌گذاران قصد ندارند بیت کوین‌های خود را بفروشند. آدرس‌هایی که بیت کوین‌های خود را در ۱۲ ماه گذشته جابه‌جا نکرده‌اند و به‌عنوان دارندگان بلندمدت این ارز دیجیتال شناخته می‌شوند، از جمله سرمایه‌گذارانی هستند که با جدیت بیشتری به انباشت بیت کوین مشغول‌اند. گفته شده است که این آدرس‌ها روزانه ۶,۵۰۰ بیت‌ کوین جابه‌جا می‌کنند. نمودار حجم بیت کوین‌های انباشت‌شده توسط سرمایه‌گذاران بلندمدت؛ کسانی که حداقل یک سال موجودی خود را جابه‌جا نکرده‌اند. گلسنود می‌گوید بیش از ۵,۰۰۰ بیت کوین، حدود ۳۳۸.۶ میلیون دلار، در هفته گذشته از صرافی‌های متمرکز خارج شده است.

با وجود اینکه سهم موجودی بیت کوین در صرافی‌های متمرکز به پایین‌ترین سطح خود، یعنی ۱۲.۹ درصد رسیده است، به‌نظر نمی‌رسد که سرعت انباشت کاهش یابد، چراکه بیت کوین با روندی رو به رشد و همواره بیشتر از قبل به‌عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش پذیرفته می‌شود.

این مؤسسه تحلیلی گفته است: ظاهراً بازار همچنان در مرحله انباشت خاموش است. فعالیت کم، افزایش حجم خروجی صرافی‌ها و فروش بسیار اندک از سوی سرمایه‌گذاران باتجربه، از مشخصه‌های این مرحله است. بیت کوین در ساعات ابتدایی امروز توانست به اوج قیمتی جدید خود، یعنی ۶۸,۵۳۰ دلار برسد. به همین خاطر ارزش بازار آن اکنون از شرکت‌هایی مانند تسلا و فیس‌بوک هم بیشتر شده است. در این گزارش گفته شده است که افزایش انباشت بیت کوین از سوی سرمایه‌گذاران بلندمدت، یکی از دلایل اصلی رسیدن قیمت این ارز دیجیتال به اوج تاریخی جدید در ماه آوریل (فروردین) بود.

کاهش موجودی بیت کوین صرافی‌های ارز دیجیتال

گلسنود در گزارش روز گذشته خود به این موضوع اشاره کرد که موجودی بیت کوین صرافی‌های ارز دیجیتال همچنان رو به کاهش بوده و این در حالی است که هش ریت بیت کوین، معیار اندازه‌گیری قدرت مورد نیاز برای حفظ امنیت شبکه، می‌تواند تا پایان سال جاری میلادی و پس از ممنوعیت‌های گسترده چین در ماه ژوییه (تیر)، به اوج تاریخی جدیدی برسد.

قیمت بیت کوین بامداد امروز برای اولین بار از ۶۸,۵۰۰ دلار عبور کرد. اتریوم، دومین ارز دیجیتال بزرگ بازار، هم تقریباً هم‌زمان با بیت کوین اوج تاریخی جدیدی ثبت کرد و در بالاترین سطح به ۴,۸۳۷ دلار رسید. جهش قیمت اتریوم در حالی رخ داد که داده‌های تازه نشان می‌دهد شبکه این ارز دیجیتال حداقل برای یک هفته، بیشتر از واحدهای استخراج‌شده، اتریوم سوزانده است. سوزانده‌شدن واحدها بخشی از سازوکاری است که از زمان به‌روزرسانی لندن به شبکه اتریوم اضافه شده است و بر اساس آن بخشی از کارمزدهای هر تراکنش به جای ارسال به کیف پول ماینرها، از چرخه شبکه خارج می‌شود.

با این حال، همچنان نگرانی‌هایی نسبت به مسئله مقیاس‌پذیری و کارمزدهای بالای شبکه اتریوم وجود دارد و همین موضوع توجه بخشی از سرمایه‌گذاران بازار را به گزینه‌های جایگزین مانند سولانا، پولکادات، تِرا (Terra) و اولنچ (Avalanche) جلب کرده است.

داده‌های مؤسسه تحلیل بلاک چین کایکو (Kaiko) نشان می‌دهد که از ابتدای سال جاری، سهم اتریوم از بازار ارز دیجیتال در مقایسه با دیگر بلاک چین‌های لایه اول رو به کاهش بوده است. علاوه بر این، حجم معاملات اتریوم در بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، از ۷۶ درصد ابتدای سال جاری به ۴۲ درصد سقوط کرده است و به‌جای آن حجم معاملات توکن‌های مربوط به دیگر بلاک چین‌های لایه اول بیشتر شده است.

سرمایه گذاران پادشاه ارزهای دیجیتال غرق در سود

۹۷ درصد فعالان و معامله گران در بازار رمزارزها که روی پادشاه ارزهای دیجیتال بیت کوین سرمایه‌گذاری کرده‌اند. در سود هستند. با کمک شاخصی به‌نام «In/Out of the Money Around Price».که در پلتفرم تحلیلی IntoTheBlock ارائه می‌شود،.می‌توانیم توزیع آدرس‌هایی را که در یک محدوده قیمتی خاص بیت کوین خریداری کرده‌اند بررسی کنیم. طبق تصویر پایین،.رنگ‌سبز مربوط به آدرس‌هایی است که با قیمت پایین‌تر از قیمت فعلی بازار بیت کوین خریده‌اند و رنگ قرمز به آنهایی مربوط می‌شود.که با قیمت بالاتر از قیمت فعلی بازار بیت کوین خریداری کرده‌اند.

هرچقدر که یک دایره در محدوده قیمتی خاص بزرگتر باشد،.تعداد آدرس‌هایی هم که بیت کوین را به‌طور میانگین درآن‌محدوده قیمتی خریده‌اند،.بیشتر است. زمانی که قیمت بیت کوین بالاتر از میانگین هزینه‌ای باشد که برای بیت کوین‌های یک آدرس پرداخت شده است،.به‌اصطلاح گفته می‌شود این آدرس‌ «در سود» یا «In the Money» است.

اگر قیمت فعلی یک دارایی پایین‌تر از میانگین هزينه‌ای باشد كه برای دارایی‌‌های یک آدرس پرداخت شده است،.اصطلاحاً گفته می‌شود آدرس «در ضرر» یا «Out of The Money» است. در نهایت،.زمانی که قیمت یک ارز دیجیتال به میانگین هزینه‌ای که برای توکن‌های یک آدرس پرداخت شده است بسیار نزدیک باشد،.اصطلاحاً گفته می‌شود آن آدرس «خنثی» یا «At the Money» است.

حالا که بیت کوین در نزدیکی اوج تاریخی خود قرار دارد،.۵ میلیون آدرس (۹۷.۲۵٪ از کل) به‌طور میانگین بیت کوین‌های خود را با قیمت کمتر از بازار خریداری کرده‌اند.و بنابراین در سود هستند.

طبق تئوری اقتصاد رفتاری،.ازآنجاکه سرمایه‌گذاران تمایل دارند در سرمایه‌گذاری خود بمانند.و نمی‌خواهند بیت کوین‌های خود را بفروشند،.این یک نشانه صعودی است.تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران (۹۲۸ هزار آدرس) بیت کوین را در قیمت ۶۱,۶۰۰ تا ۶۳,۵۰۰ دلار خریده‌اند؛.بنابراین می‌توانیم بگوییم محدوده ۶۱,۶۰۰ تا ۶۳,۵۰۰ دلار یک حمایت قوی است.

بیت کوین مورد نظر سازمان و نهادهای اقتصادی

از مسیری دیگر و با کمک شاخصی به‌نام «میانگین اندازه تراکنش».(The Average Transaction Size) می‌توانیم بررسی کنیم.که هر روز به‌طور میانگین چند دلار از طریق بلاک چین بیت کوین منتقل می‌شود. این عدد با تقسیم ارزش تمام تراکنش‌ها بر تعداد تراکنش‌ها به دست می‌آید. این شاخص در بالاترین حد تاریخ خود قرار دارد.و روزبه‌روز عدد آن بیشتر می‌شود،.در حالی که میانگین تراکنش‌های بیت کوین شش رقمی است. این موضوع برای قیمت مثبت تلقی می‌شود.و نشان می‌دهد.که بسیاری از تراکنش‌های بیت کوین را سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ انجام می‌دهند.

در نیمه اول سال جاری میلادی،.میانگین اندازه تراکنش نسبتاً ثابت و در محدوده حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار دلار بود؛.اما از ژوییه (تیر) تاکنون،.این عدد دست‌کم دوبرابر شده است.و به میانگین ۵۵۰ تا ۶۵۰ هزار دلار رسیده.و در مقاطعی پیک‌های بیش از ۲ میلیارد دلاری هم به ثبت رسانده است. این حقیقت که علاقه سرمایه‌گذاران سازمانی به بیت کوین در حال رشد است،.با توجه به ذات کمیاب بیت کوین،.می‌تواند یک نشانه مثبت برای حرکت قیمت این ارز دیجیتال باشد. اخبار اخیر از پذیرش ETF بیت کوین در آمریکا این تئوری را تقویت می‌کند.که فعالیت سازمانی رشد کرده است.

ARZROUZ.COM

مقاله قبلیمراقب کلاه برداران در بازار ارزهای دیجیتال باشید؛ هشدار FBI به فعالان
مقاله بعدیشاخص نت فلو Netflows یا شاخص خالص جریان چیست؟

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید