فناوری سرمایهسالاری
ارزروز: دوجکوین DogeCoine یکی از پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال در بازار رمزارزها است. جکسون پالمر، در توییتی، ابراز ناامیدی خود را نسبت به صنعت ارزهای دیجیتال اعلام نمود. صنعت ارزهای دیجیتال یک فناوری سرمایهسالاری است، که برای حفاظت از داراییهای افراد پولدار در برابر مالیات متولد شده است. به نظر می رسد که جکسون به دنبال ترندهای اجتماعی است. یا به عبارت دیگر پالمر به دنبال توجه دست به این توییت زده است. بر این اساس با انتشار رشته توییت مفصلی در نقد و مذمت ارزهای دیجیتال، بالاخره موفق شد توجه طرفداران ارزهای دیجیتال را به خود جلب کند. وی معتقد است که ارزهای دیجیتال «ذاتا یک فناوری حامی نظام سرمایهداری و طبقه حاکم جامعه» است.
خالق دوجکوین معتقد است که این صنعت کلاهبرداری از اقشار سادهلوح و کمدرآمد است. این بنیانگذار دوجکوین خاطرنشان کرد: صنعت ارزهای دیجیتال، از شبکهای از ارتباطات تجاری مشکوک بهره میبرد. شبکه اینفلوئنسرها و رسانهها نیز وسوسه «یکشبه پولدارشدن» را در میان افراد مستاصل و سادهلوح به راه میاندازد. و از این طریق، منبع درآمد جدیدی را برای خود دستوپا کند.
دنیای سرمایه داری
اما به این موضوع می توان به شکل دیگیری نیز نگاه کرد. در حال حاضر تمامی ارکان جهان به این شیوه اداره میشود. بسیار از محصولاتی که در دهه های اخیر در اختیار بشر قرار گرفته است. در دهه های پیشین هیچ جایگاهی نداشتند، اما امروزه زندگی بدون آن غیر قابل تصور است. و از آن محصول مالکان آن بسیار پولدار شده اند. به عنوان مثال اگربه صدسال قبل برگردیم هیچ انسانی تصوری از سیستمهایعامل نداشت اما امروز بدون سیستمعامل زندگی میسر نیست. یا نیمی از ثروت جهان در اختیار 2000 هزار نفر است. به گفته برخی از کارشناسان وجود همین تبعیضها یکی از دلایل اصلی تولد ارزهای دیجیتال بود. دنیای خارج از ارزهای دیجیتال نیز بهگونهای پیش رفته که به افراد ثروتمند اجازه میدهد حتی از ضرر دیگران هم سود ببرند. اما فعالان در این بخش معتقدند که ارزهای دیجیتالی مثل دوجکوین ، اتریوم و بیتکوین، امید را به جامعه بازگرداندهاند.
نکته حایز اهمیت این است که برای واردشدن به دنیای ارزهای دیجیتال هیچ مانع خاصی وجود ندارد. فقط نیاز به کسب دانش اولیه و مطالعه در این حوزه است. بیتکوین هم مثل بازار سرمایه با عرضه و تقاضا کار میکند، بالا و پایین دارد. یا به عبارتی دیگر جریان ارزهای دیجیتال هم مثل جریان بورس و فارکس، فرصتطلبان و موجسواران خاص خودش را دارد. همه اینها طبیعی است اما زیرسوالبردن کل بازار ارزهای دیجیتال شاید شایسته نباشد. بانکهای سنتی بزرگترین سودجویان و استثمارگران تاریخ هستند.
حوالههای پولی بانکی
مهاجران در سراسر دنیا، سالانه تقریبا ۲۵ میلیارد دلار بابت کارمزد انتقال پول به کشور خود را از دست میدهند وکل این مبلغ، به واسطههایی مثل وسترن یونیون میرسد. از این رو چرا نباید ارزهای دیجیتال را به عنوان جایگزینی بهتر برای روش سنتی بپذیرند؟. مخارج زندگی حدود ۱۱درصد از کل مردم جهان از طریق بودجهای که کارگران مهاجر برای خانوادههایشان میفرستند تامین میشود. حدود یک میلیارد نفر در جهان(یا یک نفر از هر ۷ نفر) درگیر ارسال یا دریافت حوالههای پولی بینالمللی هستند. از این یک میلیارد نفر، حدود ۸۰۰ میلیون نفر دریافتکننده پولی هستند که اعضای خانواده آنها (که برای کار به کشورهای دیگر مهاجرت کردهاند) برایشان ارسال میکنند. بهعبارت دیگر، حدود ۸۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از جایگزینی مناسب برای وسترن یونیون استقبال خواهند کرد. پولهایی که از کشورهای دیگر فرستاده میشوند برای کمک به میلیونها نفر و نجات آنها از فقر بسیار مهم هستند.
به عبارت دیگر بخش عمدهای از کل درآمد یک خانواده، وابسته به پولی است که از کشورهای دیگر برایشان ارسال میشود و این مساله برای آنها بهشدت حیاتی است. حالا تصور کنید اگر این ۲۵ میلیارد دلار بهجای رفتن در جیب واسطهها، صرف غذا و سرپناه شود، اوضاع چقدر بهتر خواهد شد. مواردی که به آنها اشاره شد، طرحهای رویایی و دور از ذهنی نیستند. واقعیت این است که سیستم فعلی، پر از ایراد و قطعا نیازمند تغییرات فراوان است. بهگفته مرکز تحقیقاتی پیو (Pew Research Center)، اختلاف طبقاتی بین ثروتمندترین و فقیرترین خانوادههای آمریکایی از سال ۱۹۸۹ بیش از ۲ برابر شده است. این فاصله روزبهروز در حال افزایش است. در حالی که کارکنان آمازون از فقر رنج میکشند، جف بزوس، رئیس(البته رئیس سابق) میلیاردرشان با ریچارد برنسون مسابقه فضایی میگذارد.