بیت کوین پادشاه رمز ارزهاست
ارزروز: کارمزد بر روی پردازش تراکنش ها در شبکه بلاکچین یکی از دلواپسی های بزرگ در بازار ارزهای دیجیتال است. یکی از مهمترین این شبکه ها شبکه اتریوم است. کاربران و توسعه دهندگان اتریوم در پی مشکلات عدیده ای که برایشان رقم خورده است. به دنبال حرکت به سمت شبکه های لایه اول هستند. شبکه های لایه اول از منظر مقیاسپذیری شرایط مطلوب تری دارند. تحلیلگران صنعت رمزارزها معتقدند که اتریوم نمیتواند مقیاسپذیری شبکه خود را افزایش دهد. بر این اساس ممکن است توسط رقبا پشت سر گذاشته شود. در این خصوص کوین تلگراف در گزارشی عنوان نمود در صنعت ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین، که همه چیز در حال دگرگونی است. رقابت برای راهاندازی یک شبکه کاربرپسند و با مقیاسپذیری بالا که قابلیت پذیرش در مقیاس جهانی را دارد، ماراتنی پایانناپذیر است. که رقبای جدید بهطور منظم به آن میپیوندند.
از این رو و بدون هر گونه تردیدی در خصوص امنیت شبکه و تعداد کاربران فعال و ارزش بازار بیت کوین پادشاه رمزارزهاست. با اینکه اتریوم موقعیت خود را در رأس پلتفرهای مبتنی بر قراردادهای هوشمند تثبیت نموده است. اما ادامه مشکلات مربوط به مقیاسپذیری این شبکه، راه را برای نسل جدید پروتکلهای بلاک چینی باز کرده است تا بتوانند جایگاه خود را در بازار بهدست آورند. به عبارتی میتوان گفت که ضعف حکمرانی اتریوم در ماههای اخیر فشار بیشتری را به این شبکه وارد نموده است. چراکه چندین پروتکل لایه اول و دوم در حال توسعه برنامههای تشویقیای را برای جذب کاربر و نقدینگی به سمت اکوسیستمهای خود ترتیب دادهاند.
پلتفرمهای قرارداد هوشمند لایه اول
برخی از پلتفرمهای قرارداد هوشمند لایه اول برای بهدست آوردن سهم در بازار در حال رقابت هستند. به عنوان مثال فانتوم (Fantom) که پروتکلی است که از معماری گراف جهتدار غیرمدور (DAG) برای اجماع در شبکه خود استفاده میکند و بر اساس این طراحی از نظر تئوری بینهایت مقیاسپذیر است. یا اولنچ (Avalanche) که توانسته بخشی از نقدینگی اتریوم را جذب کند. اولنچ یک پلتفرم مبتنی بر قراردادهای هوشمند قابلبرنامهریزی است که برای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز طراحی شده است. و دیگری بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) و پالیگان (Polygon) هستند. هر دو شبکه به کاربران این امکان را میدهند که دارایی خود را در بلاک چین اتریوم حفظ کنند.